Alustayritykset riistävät pizzayrittäjiä

In English / Facebook

Ikävä esimerkki jälleen siitä kuinka tämänhetkisessä tilanteessa alustaloudessa voittavat vain alustan ylläpitäjät.

Ravintolakuljetusbisneksessä vallitsee nykytilanteessa käytännössä kahden yrityksen Delivery Heron (Foodora ja Pizza-online.fi) ja Wolt’in duopoli.

Pienelle ravintolayrittäjälle mahdollisuudet harjoittaa kotiinkuljetus- tai takeawaybisnestä ovat käytännössä sidottuja näiden yritysten armoille, koska perinteinen puhelimella soittamalla suoraan ravintolasta tehty tilaaminen on käytännössä kuollut asiakkaalle helpompien sovellusten rantautumisen myötä. Kaksi markkinajohtajaa puolestaan voivat melko rauhassa määrittää hinnat, jotka ravintoloitsija joko maksaa tai jää kokonaan sovelluksiin siirtyneiden markkinoiden ulkopuolelle.

Kun samanaikaisesti Foodora ja Wolt pitävät lähettejään pakkoyrittäjinä ja siten työehtojen ulkopuolella, voidaan aiheellisesti kysyä voittaako yhtälössä ravintola+lähetit+alustayritys muut kuin alustayritys?

Reilussa tilanteessa kaikki kolme voittaisivat. Siksi myös kampanjamme antaa täyden tuen pizzayrittäjien taistelulle!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *