Ruokalähetti Dhakassa

In English / Facebook

Koronaepidemian aikan palvelualojen työntekijät, kuten ruokalähetit, ovat olleet etulinjassa. He ovat vaarantaneet terveytensä, ja jopa henkensä, työssään, jotta muut voivat pysyä turvallisesti kotona.

Riskit myös kasautuvat: viime heinäkuussa tulvat peittivät Bangladeshin pääkaupungin Dhakan. Tulvat osoittavat kuinka ne, jotka ovat vähiten vastuussa ilmastonmuutoksesta, eli globaalin etelän köyhät, kärsivät ensimmäisinä ja pahiten sen vaikutuksista. Alla oleva kuva näyttää kuinka Foodpandalle (eli Foodoran aasialaiselle brändille) työskentelevä kolleegamme työskentelee tulvan ja epidemian keskellä. Kuvatekstin kirjoittaja pohtii kuinka paljon lähetti ansaitsee tästäkin lähetyksestä. Ehkä 60 senttiä tai peräti euron (70–100 Bangladeshin takaa).

Me haluamme osoittaa solidaarisuutemme kolleegoillemme, jotka joutuvat työskentelemään epäinhimillisissä olosuhteissa. Haluamme myös muistuttaa, että palvelu- ja huoltotyöt ovat äärimmäisen tärkeitä yhteiskuntiemme toiminnan kannalta. Ruokalähettien tulisi voida tehdä työnsä tolkullisissa olosuhteissa, järkevää palkkaa vastaan ja nauttia samoista turvaverkoista kuin muutkin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *