Koronakriisi ja lähettien työehdot

in English / Facebook

Korona-kriisissä Foodorakin taipuu kerrankin maksamaan työvälinekorvausta läheteilleen, jotta nämä hankkivat hygieniaa edistäviä välineitä itselleen. Eri asia on toki kuinka hyvä saatavuus käsidesillä on tässä vaiheessa, ja riittääkö tuo 12€ korvaus enää mihinkään tuotteiden hinnannousun myötä. Luonnollisesti myös kuittirumba jää lähetin itsensä suoritettavaksi.

Kilpailija Woltin lähestymistapa asiaan on sikäli parempi, että yksi yhtiön perustajista on kertonut julkisesti sosiaalisessa mediassa yhtiön harkitsevan 20 000 käsidesipullon hankkimista läheteilleen ilman turhia kuittikikkailuja. Yhtiö on myös tänään ilmoittanut läheteilleen alkavansa maksamaan taloudellista tukea läheteilleen joilla diagnosoidaan koronavirus.

Nämä ovat ihan hyviä avauksia, mutta muistutamme samalla, että sairaslomat, vakuutukset sekä työsuojeluasiat suojavarusteineen hoituvat parhaiten, kun lähetit ovat työsuhteessa, jossa nämä asiat hoituvat kuin itsestään. Meneillään oleva kriisi on osoittanut kuinka riippuvainen yhteiskuntamme on matalapalkka-aloista, jotka tekevät korvaamatonta työtä kriisistä selviämiseen.

Useammat uutislähteet ovat viitanneet kotiinkuljetuspalveluiden kysynnän kasvaneen kotikaranteenien sekä sairautta pelkäävien ihmisten eristäytymisen vuoksi. Lähetit tekevät vaikeassa tilanteessa korvaamatonta työtä huolehtiessaan siitä, että myös eristyksissä elävät ihmiset saavat ruokahuoltonsa pelaamaan. Siksi myös heille kuuluisi työsuhteen tuomat turvaverkot, niin koronaepidemiassa kuin myös muissa sairastumistapauksissa. #justice4couriers


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *