Saimme taukotilat Foodoran läheteille!

English / Facebook

Saimme taukotilat läheteille! / We won break spaces for couriers! (for English, see below)

Tänään saavutimme ensimmäisen välittömistä tavoitteistamme, kun Foodora ilmoitti, että se avaa taukotilat läheteilleen Helsingissä. On selvää, että lähetit tarvitsevat taukotiloja erityisesti Suomessa, sillä sääolot voivat olla hankalat.

Foodora sulki lähettiensä taukotilat loppusyksystä 2017 Helsingissä ja vuotta myöhemmin Tampereella juuri talven alla. Tuolloin Foodoran lähetit vastustivat päätöstä ja yrittivät puuttua siihen yrityksen sisällä kertomalla johdolle, että taukotilat ovat välttämättömyys läheteille, mutta turhaan. Kun aloitimme kampanjamme vuotta myöhemmin, vaadimme taukotilojen palauttamista ja nyt, viimein, toisena talvena ilman paikkaa, jossa lämmitellä, syödä ja käydä vessassa, Foodora taipui vaatimukseemme. Olemme varmoja, että asia eteni vain siksi, että lähetit julkisesti kampanjoivat sen puolesta.

Olemme erittäin tyytyväisiä siitä, että Foodora on tässä asiassa tullut lähettejään vastaan. Me toivomme, että taukotilat avataan myös muissa kaupungeissa ja että muutkin tärkeät kysymykset, kuten vakuutusten, sairaslomien ja työehtojen puute, ratkaistaan. Me toivommekin, että Foodora aloittaa neuvottelut lähettiensä kanssa työolojen parantamiseksi. Haluamme muistuttaa, että Wolt, toinen ruokalähettiyritys, ei ole koskaan edes tarjonnut taukotiloja läheteilleen, jotka tarvitsevat niitä. Tässä asiassa Woltin tulisikin ehdottomasti seurata Foodoran esimerkkiä.

Tämä voitto osoittaa, että lähetit, jotka yksittäin ovat epävarmassa asemassa, ovat voimakkaita, kun he liittyvät yhteen ja järjestäytyvät!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *