Kamalia uutisia Ranskasta

English / Facebook

Kuulimme ranskalaiselta lähettien ammattiyhdistykseltä, että 18-vuotias UberEATSin pyörälähetti menehtyi Bordeaux’ssa työvuoronsa aikana rekan peeruutettua hänen päälleen. Uutinen järkytti lähettejä ympäri Euroopan ja haluamme esittää osaanottomme lähetin omaisille ja ystäville.

Sekä polkupyörä- ja autolähetit työskentelevät liikenteessä, eikä onnettomuuksia voi aina välttää. Tämän vuoksi on tärkeää, että läheteillä on vakuutukset ja sairaslomat. Ruokalähettifirmat eivät näitä tarjoa: Suomessakin Woltin ja Foodoran lähetit työskentelevät varsinkin talvisin erittäin vaikeissa olosuhteissa ilman, että yritykset tarjoavat heille edes vähimmäistä turvaa. Onnettomuusriskiä lisää vielä se, että lähettien hyvin pienet palkkiot, joita sekä Wolt että Foodora ovat leikanneet, maksetaan lähetyskohtaisesti, eli lähettejä kannustetaan ajamaan enemmän, pidempään ja nopeammin.

Ja kuten Bordeauxin traaginen tapaus osoittaa, erityisen haavoittuvaisessa asemassa oleva pyörälähetti voi joutua onnettomuuteen itsestään riippumattomista syistä. Foodora ja Wolt—ottakaa vastuu läheteistänne, joiden työlle yritystoimintanne perustuu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *