Foodoran pyörälähetit lakkoon Norjassa

Norjassa 102 Norjan kuljetustyöntekijöiden (NTF) liittoon kuuluvaa pyörälähettiä menee tiistaina 21.8. lakkoon, koska neuvottelut työehtosopimuksesta Foodoran kanssa kariutuivat.

Liiton edustaja totesi, että työehtosopimus turvaa lähettien palkat ja muut oikeudet, ja kun työnantaja kieltäytyy siitä, jää työtaistelu ainoaksi vaihtoehdoksi. NRK-uutissivustolle puhunut liiton edustaja Jørn Eggum sanoo olevansa yllättänyt ja pettynyt neuvottelujen kariutumiseen, sillä neuvotteluja on käyty aiemmin hyvässä hengessä

Me Woltin ja Foodoran lähetit tuemme norjalaisten työtoveriemme lakkoa ja toivomme, että he saavat työehtosopimuksen.

Haluamme kiinnittää huomion myös siihen, että Norjassa kaikki Foodoran lähetit ovat työsuhteessa ja yritys on silti markkinajohtaja Norjassa. Tämä osoittaa, että myös Suomessa Woltin ja Foodoran lähetit voisivat työskennellä joustavasti alan käytäntöjen mukaisesti, vaikka heillä olisi työsuhteet. Kuten olemme aiemmin todenneet, freelancer-sopimuksille ei ole muuta syytä kuin se, että yritykset kiertävät niillä työnantajan pakollisia lakiin perustuvia velvoitteita ja siirtävät riskejä ja kustannuksia läheteille.

Me lähetit vaadimme, että yritykset, jotka kohtelevat meitä työntekijöinä, takaavat meille myös työntekijöiden oikeudet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *