Täysi tuki LGBTQIA -läheteille, ei pinkkipesulle!

in English / Facebook

Pride-viikon ollessa käynnissä mitä erilaisimmat tahot näyttävät tukensa LGBTQIA-oikeuksille käyttämällä sateenkaarilippua. Se on hyvä ja mekin haluamme näyttää tukemme vähemmistöille. Kuitenkin, myös alustayritykset, kuten Foodora, Deliveroo ja Uber Eats kuuluttavat tukeaan Pridelle värittämällä logonsa sateenkaaren väreillä.

Nämä yritykset kiertävät työlainsäädäntöä pitämällä lähetit freelancereina ja sulkemalla heidät työntekijän turvaksi tehtyjen säädösten ja tukien, kuten sairaslomien, vakuutusten ja eläkkeiden ulkopuolelle. Yritykset maksavat pieniä palkkioita, joita ne usein leikkaavat yksipuolisesti. Ennen kuin yritykset lopettavat lähettiensä riiston ja alkavat kohdella heitä reilusti, niiden Pride-tuki on halpaa pinkkipesua. Työntekijöiden oikeudet ovat ihmisoikeuksia aivan kuten LGBTQIA-oikeudetkin.

Me haluamme muistaa Priden poliittisena mielenilmauksena seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien puolesta, emme markkinointitemppuna. Pride-viikolla haluamme osoittaa arvostuksemme näihin vähemmistöihin kuuluville kollegoillemme ja todeta, että me jatkamme kamppailua kaikkien lähettien puolesta heidän taustastaan riippumatta—nyt ja tulevaisuudessa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *